TOBOZ kulcsosház - Kisírtáspuszta, Nagybörzsöny (frissítve: 2018.02.28.)

Kulcsosházunk Kisirtáspusztán, a Börzsöny hegység egyik legszebb helyén, három völgy találkozásánál, a Hosszú-völgyi patak partján, több turistaút csomópontjában az idén 50. éve áll a szervezett természetjárók és a pihenésre vágyók szolgálatában. Kisirtáspuszta nem önálló település, közigazgatásilag az innen 4 km-re fekvő Nagybörzsönyhöz tartozik. Nevezetessége, hogy itt található a Nagybörzsöny - Nagyirtás (- Márianosztra - Szob) kisvasút csúcsfordítója, mely ipartörténeti emlék.
 

SZÁLLÁSDÍJAK (Ft/fő/éj):

érvényben a 2018. március 1. után érkezett megrendelésekre
 
05.01 - 09.14
09.15 - 04.30
Szállásdíj általában: 2700 Ft 2900 Ft
MTSZ tag / TEKA: 2500 Ft 2700 Ft
CSMTSZ tag (*): 2000 Ft 2200 Ft
Sátorozás díja (**) 1000 Ft -


(*) Az adott évben érvényes CSMTSZ tagság esetén vehető igénybe.

(**) Egyidőben legfeljebb 10 fő és maximum 5 sátorral veheti igénybe.


SZÁLLÁS IGÉNYLÉSE:

1. A szállást megrendelni csak a Csongrád Megyei Természetbarát Szövetségnél lehet.
- E-mailben: toboz@csmtsz.hu
- Telefonon: +36-20/380-9952

2. A szálláshelyet 1 éjszakára nem adjuk ki. A legrövidebb tartózkodási idő 2 éjszaka.

3. Szállásigénylés esetén visszaigazoló e-mailt küldünk, melyet követően az igénylőnek 48 óra áll rendelkezésére a szállásdíj előleg befizetésére.

3. A befizetés történhet CSMTSZ bakszámlájára (Budapest Bank 10102842-44233400-01004009) történő átutalással, illetve készpénzzel pénztári órákon (szerda 18:00-19:00), a CSMTSZ hivatali helyiségében (6722. Szeged, Tábor u. 7/b.) Amennyiben az előleg 48 órán belül nem kerül befizetésre, úgy a CSMTSZ fenntartja a jogot, hogy elfogadjon egy másik ajánlatot. Átutalás esetén a befizetés igazolása megtörténhet az átutalási bizonylat elektronikus levélben történő megküldésével a CSMTSZ címére.

4. Az előleg összege a szállásdíj 50%-a, de legalább 20.000 Ft. A szállásdíj fennmaradó részét a szállás igénybevételének első napja előtt legalább 15 nappal be kell fizetni. Ennek elmaradása automatikusan a szállásfoglalás 30 napon belüli lemondását jelenti!

SZÁLLÁS LEMONDÁSA:

A szállás lemondása a foglalásnál megadott elérhetőségeken lehetséges.
A befizetett szállásdíj, illetve előleg visszatérítésének lehetőségei:

 

Ha a lemondás a szállás igénybevételének első napját megelőzően A visszatérítés mértéke a befizetett összeg
legalább 30 naptári nappal történik 50 % - a
30 naptári napon belül történik 0 % - a
(=nincs visszatérítés)

 

 

 

 

 

 

 

EGYÉB INFORMÁCIÓK:
 

- Csak azok számára tudjuk a fenti szállásdíjakat biztosítani, akik a kiadott
házirendet betartják (rend, tisztaság, szelektív szemétgyűjtés, stb.).
Ellenkező esetben a gondnok észrevétele alapján naponta és fejenként
a károkozásnak megfelelő pótdíjat számlázunk!

- a 8 főnél kisebb csoportok esetén a ház bérleti díja a 8 főre számított szállásdíj.

- Amennyiben egy csoport létszáma nem éri el a 15 főt, akkor a szilveszteri időszak (december 29 - január 2) kivételével a házban másik kis létszámú csoport is elhelyezhető!

- Szilveszterkor (december 29 - január 2) a bérleti díjat a csoport
létszámától függetlenül a maximális 28 férőhely után kell megfizetni!


A TOBOZ valódi kulcsosház: a gondnok Nagybörzsönyben lakik. (Gálik Imre, 2634 Nagybörzsöny, Hegyalja utca 3. Tel.: +36-30/546-4177) A csoportok legtöbbször csak érkezéskor és induláskor találkoznak vele. A vendégek tehát önellátók; maguknak kell főzni, takarítani, és a ház körüli rendet betartani. Mindezeket a beutalóval kézbesített HÁZIREND és az ÜZEMELTETÉSI UTASÍTÁS tartalmazza. A házban villanyvilágítás, télen-nyáron hideg - meleg vizes mosakodási, zuhanyozási lehetőség van.
 
A házban 28 látogatót fogadhatunk. Egy 6 ágyas, két 4 ágyas és egy összenyíló 6 + 8 ágyas szoba található a házban emeletes ágyakkal. Minden csoport tiszta, jó állapotban lévő ágyneműt kap. A szobák egy nagy ebédlőből nyílnak, ahol akár mind a 28 fő le tud ülni, étkezni, beszélgetni, játszani. Házunk így tanfolyamok, találkozók számára is alkalmas hely lehet. Ha huszonnyolcnál többen jönnek, legfeljebb tízen - saját sátorban - az udvaron is táborozhatnak. (Csak a kulcsosházban lakó csoport részére engedélyezzük!)

 

 

 

MEGKÖZELÍTÉSI LEHETŐSÉGEK:

 

Vonattal:
A 70-es számú vasútvonalon (Budapest, Nyugati pu – Vác – Szob) a szobi végállomásig kell utazni. Onnan, a vasútállomás elől induló, minden nap közlekedő, menetrend szerinti autóbusszal lehet eljutni Nagybörzsönybe. A nagybörzsönyi községházánál leszállva a sárga sáv jelzésű turistaúton gyalogosan érhető el a kulcsosház (4.8 km, 70 perc). A turistaút esős időben gyakran járhatatlan, de a vele párhuzamosan haladó kisvasút töltésén bármilyen időjárás esetén elérhető a kulcsosház.

Kisvasúton: 

A kulcsosház megközelíthető a Nagybörzsöny – Kisirtáspuszta – Nagyirtáspuszta – Márianosztra – Szob útvonalon haladó kisvasúttal is. Szob irányából előre láthatólag 2016. tavaszától indul újra a közlekedés. Addig csak Nagybörzsönytől Nagyirtáspusztáig járnak a szerelvények. A kisvasút májustól októberig közlekedik. Elő- és utószezonban csak szombaton és vasárnap, főszezonban (július-augusztus) pénteken is. Különjárat is rendelhető. Részletes menetrend olvasható a www.kisvasut.hu oldalain.
 

Gépjárművel:
Autóval, illetve különjáratú autóbusszal nem érhető el közvetlenül a kulcsosház. Azokat vagy Nagybörzsönyben, vagy Nagyirtáspusztán lehet leparkolni. Utóbbi helyen, a Szent-Orbán fogadó parkolójának igénybevétele esetén, parkolási díjat kell fizetni! Nagyirtáspusztáról a sárga kereszt jelzésű turistaúton érhető el a Toboz kulcsosház. A Kóspallagtól a Szent-Orbán fogadóhoz vezető aszfaltozott úton el lehet jutni egészen a kulcsosház "fölé", ahol tábla jelzi a házhoz levezető rövid (de meredek) gyalogút kezdetét. Itt megállva, kb. 5-10 perc alatt le lehet vinni a csomagokat a szálláshelyre. Az autót semmiképp se hagyják ott a lejárónál, hanem vigyék vissza Nagyirtáspusztára! Az autóútnak Szent-Orbán fogadó után következő kb. 300 méteres szakasza igen rossz minőségű, nincs felújítva.

TÚRÁK:
Kedvező helyzeténél fogva ideális kiindulópont a Börzsöny nyugati és déli területeire induló túrákhoz. Nyugodt szívvel engedhetünk a Magas-Börzsöny 
(Nagy-Hideg hegy, Csóványos) kihívásainak is. Kisebb túrák is tehetők a közeli településekre: Nagybörzsöny, Márianosztra, Kóspallag (Kisinóc). Könnyű sétával elérhető Nagyirtáspuszta (1.8 km), ahol a Szent Orbán fogadó egy jól kiépített üdülőközpont.
 

KÉPEK A HÁZRÓL: 

 

CsatolmányMéret
Alaprajz161.19 KB
Tájékoztató61.23 KB
Üzemeltetési utasítás134.97 KB
sfy39587f04